A TITOK, hogy megtaláld az egyensúlyt az életedben

Gondolom veled is előfordult már, hogy elgondolkoztál, vajon jó úton halad az életem, a célok, amiket kitűztem, valóban elhozzák az egyensúlyt ..

Sőt, megtörtént már veled, hogy egy fáradt pillanatodban napi X óra munka után, összezavarodva kérdezted magadtól, hogy ha célom, hogy több időt legyek a családommal, akkor meg miért is dolgozok ennyit?

Na tegyük rendbe a dolgokat. Megosztom veled, nekem mi segített tisztán látni.

Ez a 3 kulcsfontosságú életcél

Amikor az életben egyensúlyt szeretnél teremteni, három kulcsfontosságú területre kell összpontosítanod. Ezek az életcéljaid, amelyeknek összhangban kell állniuk egymással, hogy megtaláld az életben az egyensúlyt, és nem ellentmondásosak egymással.

  1.  "Mit célok": Üzleti, Karrieri és Pénzügyi Célok 

Ezek a konkrét célok, amelyek meghatározzák, mit akarunk elérni az életben, például a karrierünkben, az anyagi helyzetünkben vagy a szabadidőnkben.

Néhány példa: "Az összes adósságom kifizetése", -"Saját vállalkozás elindítása", "Új termék, szolgáltatás bevezetése", "Egy év alatt X Ft megtakarítás összegyűjtése" stb. 

  1. "Miért célok": Személyes, Családi és Egészségügyi Célok 

Ezek a legfontosabb célok az egyensúlyt teremtő élet szempontjából.  Ők azok az OKOK, amiért el akarod érni a vállalkozási, karrierbeli és pénzügyi célokat. Ezek a célok azok, amelyeknek a megvalósításával személyes elégedettséget, örömöt, értelmet és boldogságot találunk az életünkben. Azért határozzuk meg ezeket a célokat, hogy jobban érezzük magunkat, elégedettebbek legyünk az életünkkel, és jobban megértsük, mi az, ami igazán fontos a számunkra.

 

Például, hogy "több minőségi időt töltesz a családoddal", "elmész randizni a házastársaddal" stb.

 

  1. "Hogyan célok". A személyes és szakmai fejlődés.

 

Ezek a célok azok, amelyek meghatározzák, hogyan éred el a mit és miért céljaidat. Ez a típusú cél azokra az erőfeszítésekre és tevékenységekre vonatkozik, amelyeket az embereknek el kell végezniük annak érdekében, hogy elérjék a céljaikat. Ilyen például a szakmai fejlődés, az önképzés, a személyes fejlődés, az önmegvalósítás és az életvezetési készségek fejlesztése.

 

Például, - ugye megbocsátjátok, ha csak egyet írok: "Tagja vagyok az Értékesítők Fejlesztése VIP Akadémiában, fejlesztem magam  akár a nap 24 órájában."

 

Close

50% Complete

Két lépés

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.